Swan Song recensie: Apple TV drama is een van de beste 2021

Wat zou je doen om ervoor te zorgen dat er voor je familie wordt gezorgd als er iets met je gebeurt? Dit is een uitdagende gedachte want wat kun je echt doen? U kunt een levensverzekering te krijgen om ervoor te zorgen dat ze financiële stabiliteit. Maar er zal zoveel trauma zijn van het verlies en het missen van wat je in hun leven brengt. Het is onmogelijk om ze emotioneel en fysiek op dezelfde plaats achter te laten als je zou sterven. Maar wat als je dat wel kon? Zou je dat doen? Dat is het morele dilemma dat centraal staat in de nieuwe sciencefictionfilm Swan Song van Apple TV+.

Schrijver / regisseur Benjamin Cleary crafts een uitdagende ervaring uit een thematische ervaring maar waar gaat dit verhaal over? Cameron is een man die het ergste ontdekt … hij is stervende. Gelukkig is er een nieuwe technologie waarmee je een perfecte (misschien perfecte) kopie van jezelf kunt maken. Ze kunnen je in het leven vervangen en je familie hoeft nooit te weten dat er iets vreselijks met je is gebeurd. Cameron ontmoet een dokter die de ingreep kan doen. Wat volgt is een morele reis die Cameron moet gaan. Kan deze dokter hem overtuigen? Kan het verbinden met iemand anders in hetzelfde schuitje helpen om grip te krijgen op de realiteit? Cleary weeft een ontroerend verhaal dat op elk van deze vragen ingaat. Het publiek wordt getrakteerd op flashbacks van Cameron ‘ s leven, wat belangrijk is vanuit een emotioneel standpunt, maar deze scènes maken het verhaal een beetje schokkerig. Tegen het einde van de film zijn de thema ‘ s volledig uitgewerkt en is de ervaring nogal emotioneel.

En de personages? Hebben we medelijden met Cameron? Wat nodig is om dit verhaal te laten werken is een relateerbare en sympathieke protagonist. Als we niet om hen geven, mist hun reis de nodige impact. We moeten ook om zijn familie geven. Gelukkig werkt de romance en connecties tussen Cameron en zijn vrouw Poppy zo goed. Ze zijn de emotionele kern van de film, en ze leveren zeker. Kate is de andere persoon die Cameron verbindt met wie gaat ook door hetzelfde lijden. Ze brengt wat humor en charme aan de film die zeer wordt gewaardeerd (dit is nogal de zware film). Iedereen aan de medische kant van de dingen in de film zijn expositiemachines (Glenn Close En Adam Beach kunnen niet eens veel brengen aan die personages). Dan heb je Jack, Cameron ‘ s kloon. Wat zo interessant is aan deze film is de interactie tussen Cameron en Jack. Deze scènes dagen het publiek ook thematisch en emotioneel uit. Een van de sterkste scènes in de hele film is een confrontatie tussen hen.

Maar wat maakt deze scène zo geweldig? Handelen. Mahershala Ali geeft een van de sterkste prestaties die ik het hele jaar heb gezien. Niet alleen is hij geweldig als Cameron, maar hij krijgt om te flex met een dual performance ook. De emotie in hun confrontatie is aangrijpend en rauw. Ali is soms explosief en anderen is hij kwetsbaar. Naomie Harris is geweldig als Poppy en geeft haar lagen van emotie. Awkwafina is een leuke tijd, en haar gevoel voor humor maakt Kate wat ze moet zijn. Dicht en strand zijn beide solide, zelfs als het script niet te veel gunsten doen. Maar wat waar is, is dat dit zeker Ali ‘ s film is om te ankeren en te stelen.

Met veel thematische diepte, is zwanenzang een must-see film tijdens de afnemende maanden van 2021? Cleary ‘ s film is prachtig opgenomen en beheert zijn bescheiden effecten zo moeiteloos. De emotionele inzet is ontroerend en aangrijpend. De film is een van de sterkste optredens van het jaar. Het is gemakkelijk om voorbij de zware expositie en verwarrende tijdlijn te komen om van deze film te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.